Programul de Paşte al obiectivelor din a

News image

Societatea Turda Salina Durgău S.A., aduce la cunoştinţa publicului, programul de funcţionare cu ocazia Sărbătorilor Pascale 15-17 aprilie 201...

Actualitate | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

Darul Iepuraşului 2017

News image

Se apropie Sfintele Sărbători Pascale. Încearcă să dăruieşti ceva şi priveşte zâmbetul persoanei care a primit ceea ce i-ai dăruit...

Special | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

Programul de circulație al mijloacelor

News image

 Sâmbătă 15.04.2017 se va circula conform programului de Sâmbătă.  Duminică 16.04.2017 se va circula conform programului de Dumi...

Actualitate | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

Program casierii și birou relații clienț

News image

Compania de Apă Arieș informează că în zilele de 17.04.2016 și 18.04.2017 casieriile și biroul relații clienți sunt închise. Sesiz...

Actualitate | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

More in: Special, Actualitate, Economic, Administraţie, Eveniment, Politic, Social, Sănătate

steag fals turdaCă un site de ştiri batjocoreşte stema municipiului Turda, pentru că este vădit implicat în disputele dintre politicieni şi, mai ales, este vădit interesat să denigreze pe primarul turdean, Tudor Ştefănie, şi pe subordonaţii acestuia, nu este foarte grav, ba chiar este de înţeles.

Dar să vezi că inclusiv angajaţii Primăriei Turda îşi bat joc de propriile însemne, este un lucru pe cât de jenant, pe atât de demn de pedeapsă.

Desigur că noi, cei care observăm şi criticăm diferite aberaţii îmbrăţişate de oficiali suntem de vină pentru că de fiecare dată căutăm ”nod în papură”. Nu avem altceva de lucru, suntem rău-intenţionaţi. Nici data trecută, când am semnalat arborarea unor însemne greşit la Primăria Turda nu am auzit de vreun vinovat. De aceea, situaţia continuă. Cineva câştigă bani publici pentru a printa falsuri, iar profesioniştii din primărie dorm ”în papucii statului”.

Am aşteptat peste 60 de zile, cu răbdare, fără tutun, să văd că observă cineva că un steag de minim 6 metri pătraţi este fals. În spatele Statuii lui Avram Iancu, din plin centru istoric al oraşului este arborat ditamai steagul ce se vrea ” al municipiului”, dar nu este. Pe el este imprimată o stemă falsă, a cărei apariţie a mai fost explicată de mine, în deşert, se pare.

Nu vreau să fac insinuări, nici să aduc acuze. Vreau să atrag atenţia că nu acea stemă este însemnul municipiului Turda, un semn realizat într-un format special, mai degrabă digitalizat, pentru a fi folosit în animaţii şi alte programe specifice internetului, mai ales.

Mă mir că nimeni nu i-a ”tras” de mânecă pe cei care au arborat acel steag cu stemă falsă ce, atenţie, era pe catarg inclusiv de Zilele Municipiului Turda, când primarul Tudor Ştefănie, alături de Emil Boc şi alţi demnitari au trecut pe sub el, pentru a participa la arborarea marelui drapel din acea piaţetă, situată în spatele Statuii lui Avram Iancu.

De aceea, nu vreau decât să atrag atenţia asupra greşelii şi să-i rog pe cei care folosesc pseudo-stema municipiului pe post de însemn heraldic oficial şi autentic, să fie atenţi la… neatenţie. Au căzut în capcană şi multe site-uri şi bloguri printre care oraşul maghiar înfrăţit cu Turda, Bihartorda, (http://www.bihartorda.hu/egyedi/torda).

Unde mai pui că primăria plăteşte apariţia unor anunţuri pe un site de ştiri locale ce se încăpăţânează să le publice cu stema falsă. O batjocură faţă de care nimeni din primărie nu are curajul să ia atitudine, ceea ce este trist. Imaginea stemei despre care vorbim trebuie recreată sub format vectorial ca fişier Scalable Vector Graphics (SVG)

Add comment


Security code
Refresh

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi1818
mod_vvisit_counterIeri2301
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta4119
mod_vvisit_counterLuna aceasta53060
mod_vvisit_counterÎn total11029510Comentarii recente