Programul de Paşte al obiectivelor din a

News image

Societatea Turda Salina Durgău S.A., aduce la cunoştinţa publicului, programul de funcţionare cu ocazia Sărbătorilor Pascale 15-17 aprilie 201...

Actualitate | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

Darul Iepuraşului 2017

News image

Se apropie Sfintele Sărbători Pascale. Încearcă să dăruieşti ceva şi priveşte zâmbetul persoanei care a primit ceea ce i-ai dăruit...

Special | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

Programul de circulație al mijloacelor

News image

 Sâmbătă 15.04.2017 se va circula conform programului de Sâmbătă.  Duminică 16.04.2017 se va circula conform programului de Dumi...

Actualitate | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

Program casierii și birou relații clienț

News image

Compania de Apă Arieș informează că în zilele de 17.04.2016 și 18.04.2017 casieriile și biroul relații clienți sunt închise. Sesiz...

Actualitate | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

More in: Special, Actualitate, Economic, Administraţie, Eveniment, Politic, Social, Sănătate

Administraţie

primaria turda1.   Probleme ale Serviciului Administraţie Publică Locală.

1.1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind completarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Turda nr. 102/2017, referitoare laacordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Local Turda în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. Centrul Agro Transilvania Cluj S.A., în vederea exercitării drepturilor de acţionar în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor

parcariÎntruniți în ședință extraordinară, vineri, 7 aprilie, consilierii locali au aprobat planul urbanistic de detaliu pentru amenajarea parcărilor auto din localitate.

dpHorațiu Mândruţiu, directorul SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA, a reacționat pe pagina personală de facebook în urma unor ”controale ANAF” la societatea pe care o conduce:

plantare tei campia turziiLuni, 3 aprilie 2017, începând cu ora 14.00, funcţionarii publici şi personalul contractual al primăriei Câmpia Turzii au plantat tei din speciile potrivite pentru zonele amenjate ca parcuri, în zona Teilor din Parcul Municipal (Berc). Activitatea desfășurată azi, luni, 3 aprilie face parte din Programul "Fii Responsabil! Fii partenerul meu", Proiectul „Luna Pădurii”, care se desfășoară în perioada 15 martie - 15 aprilie, prin care se continuă amenajarea spaţiilor verzi prin plantarea de arbori.

bugetDin 2017 persoanele vârstnice cunoscute cu boli și invalidități primesc o mai mare atenție din partea administrației locale. 

buget campia turziiÎn bugetul aprobat la Câmpia Turzii, învățământul, sănătatea și cultura vor primi mai mulți bani din 2017. 

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

primar campia turziiÎn ultima zi a lunii martie, Consiliul local al municipiului Câmpia Turzii a fost convocat în ședință extraordinară, pentru aprobarea bugetului local pentru anul 2017. După ce proiectul de hotărâre a stat pe site-ul primăriei municipiului Câmpia Turzii, spre dezbatere publică, în care oricine putea veni cu amedamente, lucru care s-a și întâmplat din partea unor cetățeni, forma finală a proiectului propus spre aprobare a fost prezentat, în fața Consiliului local, vineri, 31 martie. 

turda. votare bugetDeși Turda dispune în acest an de cel mai mare buget pe care orașul l-a avut vreodată, cu venituri estimate la aproape 104 milioane de lei noi, ceea ce, altfel spus, înseamnă peste o mie de miliarde de lei vechi, diferența rămâne mare între ”dorință” și ”putință” conform exprimării plastice folosite de către primarul orașului, Cristian Matei, care, la ședința ordinară de joi, 30 martie, le-a explicat consilierilor liberali de ce nu s-au putut aloca mai mulți bani pentru secțiunea”Dezvoltare” a bugetului local.

dulapuriȘcolile din Câmpia Turzii vor fi dotate cu dulapuri pentru rechizite și haine, pe holurile școli (modelul fiind cunoscut din şcolile americane), a fost anunțul făcut de primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, în cadrul unei conferințe de presă.

Dacă hotărârea pronunțată marți, 28 martie, de o instanță a Judecătoriei Turda în dosarul 1494/328/2016 va rămâne definitivă, cei 21 de membri ai Consiliului local, în solidar cu primarul, ar trebui să-i plătească cetățeanului Vasile Imbuzan suma de 6775 de lei, pentru 20 de fazani, zece găini și câțiva porumbei, păsări din gospodăria reclamantului, omorâte de câțiva câini vagabonzi la sfârșitul lunii ianuarie a anului 2016. 

mihai viteazuLa venituri estimate de circa 21,7 milioane de lei, autoritățile comunale din Mihai Viteazu vor cheltui anul acesta peste 34,3 milioane de lei. 

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

“Trotuare pavate (cu pasarele), străzi asfaltate, cămin cultural, se lucrează peste tot!”, este un mesaj venit pe adresa redacției din partea unui cititor al Ziarului 21 din Triteni, mesaj care ne-a obligat să ne deplasăm la Triteni pentru a ne convinge.

asfaltari la campia turziiLa Câmpia Turzii, zona străzii Teilor, cartierul nou, au început asfaltările. După ce conductele de apă și canalizările au fost trase şi au fost amenajate trotuarele, în aceste zile s-a dat startul asfaltărilor. Este începutul asfaltărilor de calitate din Campia Turzii? 

autismDuminică, 2 aprilie începând cu ora 11.00, la Câmpia Turzii a fost marcată Ziua Internațională a Conștientizării Autismului.

bugetLa secțiunea venituri a bugetului votat pe 2017 la Câmpia Turzii, am putut afla cât au scăzut veniturile din impozitul pe clădiri, în urma rezonării orașului, un proiect asumat de către primarul municipiului Câmpia Turzii, un proiect venit în favoarea locuitorilor din municipiu și evident în defavoarea bugetului primăriei.

ansambluri campia turziiDin bugetul local pentru 2017, votat vineri, 31 martie, s-au alocat mai mulți bani pentru ansamburile populare locale ca în ceilalți ani. “Sumele alocate pentru ansamblurile locale sunt cu mult mai mari ca în ceilalți ani, dar mai ales am alocat bani care nu au fost alocate de foarte mulți ani pentru: costume populare pentru ansamblul Ardeleana, costume pentru corul Astra, costume pentru Fanfara Promenada”, a explicat Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii, în plenul consiliului local. 

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

incendiu la mihai vteazuDincolo de perdeaua de flăcări ce a învăluit depozitul de paleți ce a luat foc săptămâna trecută la Mihai Viteazu, se află niște cauze la care nimeni nu s-a gândit atunci când oamenii se luptau cu incendiul ce, ajutat de vântul puternic, putea ajunge și la casele din apropierea atelierului și a curții acestuia, unde se aflau stive cu aproximativ 100 de mii de europaleți.

luna/inchidere proiectLa sediul Centrului Educațional-Comunitar din localitatea Luna, nr. 124, în data de 30.03.2017, începând cu ora 10,00, a avut loc Conferința de închidere a Proiectului. Au fost prezenți invitații din partea tuturor instituțiilor și ONG-ul, implicate în acest proiect, cât și părinții copiilor din grupul țintă.

cladire parc turdaO clădire ce trebuia să devină club de agrement, unde să se ofere și posibilități de practicare a aeromodelismului, a ”respirat” o vreme duhori alcoolice, iar apoi, lăsat în paragină de către proprietari, Marin Jeflea și Nicoleta Ana Socea, imobilul ”aflat într-o stare avansată de degradare, s-a transformat într-un focar de infecție, ce pune în pericol sănătatea populației”, se precizează în raportul de specialitate nr. 7220, din 30 martie 2017, anexat proiectului de hotărâre prin care Primăria solicita Consiliului local Turda să aprobe încetarea contractului de concesionare a terenului în suprafață de 400 de metri pătrați, pe care s-a edificat construcția rămasă acum în paragină.

primar turda, cristian mateiPentru cei 12 ani de ”domnie” ai lui Tudor Ștefănie, primarul Turzii care și-a început primul mandat (2004-2008) ca și democrat, pentru a-l sfârși pe ultimul (2012-2016) în calitate de ”comandant suprem al bărcii” turdene a PNL, contribuabilii turdeni au de plătit un preț piperat.

primaria campia turziiPrimarul Municipiului Câmpia Turzii;

În conformitate cu prevederile art.39 alin.(2), alin.(3) şi alin.(5) din Legea nr. 215/2001, privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi2
mod_vvisit_counterIeri589
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta1212
mod_vvisit_counterLuna aceasta13628
mod_vvisit_counterÎn total11239663Comentarii recente