Programul de Paşte al obiectivelor din a

News image

Societatea Turda Salina Durgău S.A., aduce la cunoştinţa publicului, programul de funcţionare cu ocazia Sărbătorilor Pascale 15-17 aprilie 201...

Actualitate | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

Darul Iepuraşului 2017

News image

Se apropie Sfintele Sărbători Pascale. Încearcă să dăruieşti ceva şi priveşte zâmbetul persoanei care a primit ceea ce i-ai dăruit...

Special | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

Programul de circulație al mijloacelor

News image

 Sâmbătă 15.04.2017 se va circula conform programului de Sâmbătă.  Duminică 16.04.2017 se va circula conform programului de Dumi...

Actualitate | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

Program casierii și birou relații clienț

News image

Compania de Apă Arieș informează că în zilele de 17.04.2016 și 18.04.2017 casieriile și biroul relații clienți sunt închise. Sesiz...

Actualitate | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

More in: Special, Actualitate, Economic, Administraţie, Eveniment, Politic, Social, Sănătate

Economic

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

ratlPrimarul Turzii, Cristian Matei propune reînființarea unui operator de transport urban de persoane în subordinea Consiliului local.”Doresc să reînfiinţez  compania publică de transport.

parc logisticEuropa Capital, fondul de investiţii prin intermediul căruia grupul financiar american Rockefeller îşi derulează afacerile imobiliare în Europa, a anunţat că parcul industrial de care dispune la Turda se află pe ”lista scurtă” a posibilelor locații unde o firmă americană, producătoare de autoturisme, intenționează să construiască o fabrică de componente pentru mșini electrice. 

Faţa de ştirile apărute în mass-media cu privire la nivelul impozitelor şi taxelor aplicabile în Municipiul Turda în anul 2016, dorim să aducem la cunoştinţa opiniei publice că propunerile făcute cu privire la impozitele şi taxele locale aplicabile în anul 2016 în Municipiul Turda nu aduc niciun fel de majorare faţă de anul 2015, în afara celor rezultate din prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Producătorul Electroceramica SA din Turda, deţinut de italienii de la Barberi Rubinetterie Industriali vinde mai multe terenuri retailerului Dedeman, arată o hotărâre a adunării generale a acţionarilor, publicată în Monitorul Oficial. Este vorba de mai multe terenuri pe care se află construcţii industriale, cu o suprafaţă totală de peste 30.000 mp. 

Începând cu data de 1 iulie 2015, fermierii mici şi mijlocii de pe raza municipiului Câmpia Turzii şi zonele limitrofe, pot depune o serie proiecte, ce se derulează prin noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 -2020. Deoarece agricultura în România încă se află în stadiul de subzistenţă, aceste măsuri de finanţare se doresc a fi un instrument de dezvoltare a mediului rural romanesc şi de realizare a unei economii rurale durabile şi prospere. 

Primăria şi Consiliul local Municipiului Câmpia Turzii, în parteneriat cu Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale Cluj şi Asociaţia PAZIA, organizează o dezbatere publică, în data de 20 martie, începând cu ora 10.00. La dezbatere sunt invitaţi toţi primarii de comune din zonele limitrofe, producători zonali, fermieri şi crescători de animale, membri PAZIA şi toţi cei interesaţi.

În perioada 9-13 martie, Societatea Studenților Europeniști organizează Mediul de Afaceri, un proiect făcut de studenți pentru studenți în care atât organizatorii, cât și participanții vor încerca împreună să răspundă la aceeași întrebare: ce facem după facultate? SSE-ul lansează o invitație către toți studenții (la nivel licență sau master) interesați de sfera business-ului precum și a oportunităților de carieră pe care un proaspăt absolvent le poate explora.

Asociaţia PAZIA aduce la cunoştinţa tuturor producătorilor agricoli că din acest an, în programul de ajutorare financiară cuplat, este inclusă o schemă nouă de plăţi prin care sunt sprijiniţi cultivatorii de legume, pentru relansarea şi dezvoltarea acestui sector care la această dată se confruntă cu multe probleme.

succesSurse din interiorul firmei Succes din Turda ne-au declarat că Vel Pitar este interesat să cumpere fabrica de pâine şi magazinele Succes. Se pare că patronul firmei, Nicu Sarcină, a luat hotărârea de a vinde în urma neregulilor descoperite de DIICOT, în descinderile făcute la mai multe locații din țară, în 27 noiembrie 2014.

Începand cu 03. 11.2014 intră în vigoare Legea nr. 145 /21.10.2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol. Producătorii agricoli persoane fizice, care vând produsele obținute în gospodăria proprie, vor trebui să elibereze cumpărătorilor niște documente.

Asociaţia PAZIA, în calitare de partener al agricultorilor şi crescătorilor de animale, aduce la cunoştinţă modificarea şi simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene. Guvernul a adoptat în a doua decadă a lunii septembrie a acestui an o ordonanţă de urgenţă care simplifică procedurile de accesare a fondurilor comunitare alocate prin FEGA.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

taxe si impoziteÎn atenţia contribuabililor persoane fizice şi juridice:

Prin O.U.G. nr.8/2016 se aduc modificări cu privite la termenele de depunere a declarațiilor pentru clădirile nerezidențiale sau mixte, precum şi cu privire la termenul de plată pentru impozitele şi taxele locale. 

campioni in businessCele mai dinamice, îndrăznețe și vizionare companii din regiunea Transilvania au fost premiate în cadrul celei de-a doua conferințe a ediției din 2015 a proiectului „Campioni în Business”, care a avut loc joi, 29 octombrie, la Hotelul Opera Plaza, din Cluj-Napoca. Ajuns la a V-a ediție, evenimentul a reunit antreprenori, oameni de afaceri locali, bancheri, investitori, consultanți de business și analiști.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Firma DeLonghi organizează în data de 14.07.2015, la sediul Primăriei din Turda, între orele 09:00- 16:00, interviuri în vederea angajării de Operatori/ Manipulanţi. Contractul de muncă se încheie până la sfârşitul lunii noiembrie, cu posibilitate de prelungire pe perioadă nedeterminată, în funcţie de performanţele individuale obţinute.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a publicat varianta consultativă a Ghidului Solicitantului pentru:
- SubMăsura 6.1 – sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri
- SubMăsura 4.1 – investiţii în exploataţii agricole

sticla turdaIată pentru dumneavoastră, stimați cititori, încă o știre pe care alte site-uri o vor fura imediat ce noi o vom publica, spre rușinea lor și valoarea noastră: Două sute de sticlari au fost rechemați la muncă, în urmă cu două săptămâni, iar alții vor fi rechemați în perioada imediat următoare, pe măsură ce repornirea fluxului tehnologic de la această fabrică o va cere.

Începând cu anul 2015, este încurajată cultivarea de soia convenţională prin sprijin suplimentar de 325 euro/ha. Noul PNDR 2014-2020 prevede că acest sprijin cuplat să crească cu câte 10 euro/ha, astfel încât în 2020 să fie 375 euro/ha. Condiţiile impuse fermierilor sunt:

parc logistic la turdaUn prim edificiu a ceea ce se dorește un parc industrial și logistic la Turda începe să prindă contur. Construcția a demarat în luna noiembrie a anului trecut și este prevăzut să fie finalizată în luna mai a anului curent. Primăria municipiului Turda a emis certificatul de urbanism cu numărul 136 din 04.06.2014 iar în 29 octombrie 2014, SC Sierra Expert SRL, prin SC Graells & Llonch Invest SRL, titular al proiectului “Construire hală depozitare şi logistică cu utilităţi aferente şi amenajări exterioare”.

Noul Program Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 vine cu unele precizări de simplificare în accesarea fondurilor europene prin prețurile de referință pentru mașini, utilaje și echipamente agricole specializate care pot fi achiziţionate de către beneficiarii privați, prin măsurile de investiții.

intalnire IMM si oameni de afaceri, la turdaSala mare a Primăriei Turda a găzduit joi, 3 octombrie, cu începere de la orele 16.00, o întâlnire la care au participat atât reprezentanţi ai ministerului IMM-urilor, Mediului de Afaceri şi Turismului, ai Parlamentului României, cât şi oameni de afaceri şi reprezentanţi ai diverselor instituţii din zonă.

pazia la campia turziiAsociaţia PAZIA din Câmpia Turzii a desfăşurat miercuri, 16 aprilie 2014, o acţiune menită să apropie producătorii agricoli din zonă de accesarea fondurilor europene. Astfel, cel care conduce asociaţia PAZIA a încercat să le explice celor prezenţi importanţa înfiinţării formelor asociative pentru a putea beneficia mai uşor de fonduri de la Uniunea Europeană.

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi348
mod_vvisit_counterIeri1240
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta2517
mod_vvisit_counterLuna aceasta9939
mod_vvisit_counterÎn total11255576Comentarii recente