Programul de Paşte al obiectivelor din a

News image

Societatea Turda Salina Durgău S.A., aduce la cunoştinţa publicului, programul de funcţionare cu ocazia Sărbătorilor Pascale 15-17 aprilie 201...

Actualitate | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

Darul Iepuraşului 2017

News image

Se apropie Sfintele Sărbători Pascale. Încearcă să dăruieşti ceva şi priveşte zâmbetul persoanei care a primit ceea ce i-ai dăruit...

Special | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

Programul de circulație al mijloacelor

News image

 Sâmbătă 15.04.2017 se va circula conform programului de Sâmbătă.  Duminică 16.04.2017 se va circula conform programului de Dumi...

Actualitate | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

Program casierii și birou relații clienț

News image

Compania de Apă Arieș informează că în zilele de 17.04.2016 și 18.04.2017 casieriile și biroul relații clienți sunt închise. Sesiz...

Actualitate | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

More in: Special, Actualitate, Economic, Administraţie, Eveniment, Politic, Social, Sănătate

Sănătate

rotaryÎn data de 04.03.2017, Club Rotary CT,în colaborare cu laboratorul de citologie vaginală Histopat Invest-dr. Simona Stolnicu, a  desfășurat în cadrul proiectului "Rotary prețuiește femeia" o amplă acțiune de depistare a cancerului de col uterin în muncipiul Câmpia Turzii. 

diagnosisClinic Med Diagnosis, clinica din Turda de pe str. Lianelor 13 a convins deja turdenii de calitatea serviciilor pe care le oferă. 

medicamente gratuiteGuvernul Grindeanu, a decis joi, 9 februarie, ca 13 noi medicamente să intre pe listele medicamentelor compensate și gratuite de care beneficiază asigurații, în sistemul public de sănătate

promenada ctClubul Rotary Câmpia Turzii a continuat, și în 2016, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii ce va avea loc în data de 29 septembrie.

dulciuri care nu ingrasaEste posibil să existe dulciuri care nu îngrașă? Dar deserturi gustoase și mai ales sănătoase ? Ei bine, 150 de retete sunt adunate într-o singură carte: dulciuri selectate pentru toate gusturile și toate preferințele, fie că sunt salate din fructe, fie crude, fie din compoturi și dulcețuri, jeleuri după care se dau în vânt atât cei mai în vârstă dintre noi, cât și copiii, fursecuri, biscuiți, bezele și pișcoturi pentru un pahar de coniac fin, înghețate și spume de fructe răcoritoare, numai bune pentru zilele călduroase, dar și deserturi care pot ascunde surprize pentru mesele din familie.

rotary ctClubul Rotary Câmpia Turzii continuăși în 2016, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii ce va avea loc în data de 29 septembrie.

spitalClădirea unde funcționează policlinica din Câmpia Turzii a ajuns subiect de postat la secțiunea ”exemple negative” a ”gazetei de perete facebook”.  

cancerFemeile cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani pot efectua gratuit testul Babeș-Papanicolau, la secția de ginecologie a Spitalului municipal Turda. Doritoarele se pot adresa, în acest scop, medicului ginecolog dr. Lucia Giurgea, la secția de ginecologie a spitalului public turdean, de lunea până vinerea, între orele 9 – 12.

vasile grumazVasile Grumaz, directorul Spitalului Municipal Turda, prezent la şedinţa Consiliului Local Turda de joi, 28 iulie, în luarea sa de cuvânt la punctul de pe ordinea de zi ce avea ca proiect de hotărâre aprobarea statului de funcţii pentru Spitalul Municipal Turda, aflat în subordinea Consiliului Local al primăriei Turda, directorul spitalului s-a axat la situaţia fără precedent în care a ajuns spitalul din Turda.

medicinaUn eveniment prin care dr. Vasile Grumaz, managerul Spitalului municipal din Turda dorește să reia seria activităților socio-medicale, organizate de acesta cu câțiva ani în urmă, sub egida asociației ”Amedia” a avut loc marți, 28 iunie, la Colegiul Tehnic.

prim ajutorÎn contextul nevoilor identificate în rândul populaţiei vârstnice din comunitate şi a disconfortului termic pronunţat în perioada de vară, Primăria municipiului Câmpia Turzii, prin Serviciul Public Local de Asistenţă Socială, amplasează un punct sanitar mobil în intervalul orar 11,00 – 14,00 în următoarele locuri din oraş:

apahAsociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din Transilvania ( fosta APAH CLUJ ), a lansat în data de 14.02.2017 campania “Pentru un copil sănătos “, care constă în efectuarea unui control pediatric gratuit copiilor din Municipiul Turda. Primii beneficiari ai campaniei au fost micuții de la Grădinița Prichindelul Isteț Turda.

rotaryPrețuiește femeia de lângă tine în fapte și vorbe. Ai grijă de ea și iubește-o pentru felul în care zi de zi ea iți luminează viața cu gesturi, vorbe și sacrificii atât de mărunte la prima vedere, dar atât de importante pentru împlinirea ta ca bărbat, soț,  și nu în ultimul rând ca om. 

Duminică, 25 septembrie, s-au desfășurat activitățile din cadrul proiectului „Promenada Inimilor” realizat de Clubul Rotary Turda în parteneriat cu rețeaua magazinelor PROFI și Fundația Română a Inimii, Rotaract Turda, Policlinica Oprișani, Cabinet medical dr. Ramona Soporan. Programul, inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și implementat cu succes în peste 10 tări europene, este un concept simplu și inovator ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii ce va avea loc în data de 29 septembrie.

rotaryO parte din locuitorii orașului, știind că o simplă plimbare poate fi o alternativă sănătoasă la o viață sedentară, au dat curs invitației la mișcare pe traseul propus de membri Clubului Rotary Turda, fiind răsplătiți cu tricouri cu însemnele cmpaniei.

rujeolaDoi copii au murit de pojar (rujeolă). Miercuri, 21 septembrie, Ministerul Sănătății informa că în primele opt luni ale anului, în România s-au înregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeolă în 23 de județe.

campanie de prevenire a cancerului de col, la tureniMedici de la Institutul Oncologic ”Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca au participat la o acțiune de prevenire a apariției cancerului de col uterin la femeile din mediul rural, desfășurată în satele comunei Tureni. Prin intermediul unității mobile a Institutului Oncologic ”Ion Chiricuță” 40 de femei din Mărtinești, Comșești, Micești, Ceanu Mic și Tureni au beneficiat, în mod gratuit, de efectuarea testului Babeș-Papanicolau. 

Guvernul a introdus un nou subprogram de diagnostic generic al tumorilor solide maligne în Programul național de oncologie. Datorită hotărârii adoptate de Guvern în ședința de joi, 8 septembrie, pacienții cu leucemii acute vor putea beneficia atât de diagnosticare și tratament, cât și de monitorizarea corectă a bolii minime reziduale.

analizeDupă doi ani de întrerupere, la laboratorul din ambulatoriul Spitalului municipal Turda se vor face iarăși analize medicale gratuite, pentru persoanele asigurate la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) a județului Cluj. Pacienții care au de făcut diverse analize la sânge sau la urină, se pot prezenta, cu începere de luni, 22 august, la laboratorul amplasat la cel de-al doilea etaj al Policlinicii din Turda, de lângă Spitalul municipal.

strand baiCanicula nu a trecut fără să lase urme la Turda. De luni, 11 iulie și până vineri, 15 iulie, la orele amiezii, 312 oameni au ajuns la Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul municipal din oraș. Oamenii au ajuns la ”Urgență” din cauza temperaturilor de peste 35 de grade Celsius, dar mai ales din cauza indicelui de confort termic (raportul temperatură-umiditate), ce a depășit pragul critic de 80 de unități, combinate cu practici dăunătoare de contracarare a efectelor căldurii.

igienaÎn cadrul Centrului comunitar de sănătate şi igienă Poiana a avut loc, în data de 31 mai 2016, o campanie de prevenţie, realizată în încercarea de a atrage atenţia asupra riscurilor majore pe care le prezintă consumul de tutun asupra sănătăţii, în special în rândul tinerilor.

joaca pentru sanatateAsociația Liberalism pentru Comunitate Câmpia Turzii a desfășurat sâmbată 14 mai 2016 evenimentul "Joacă pentru sănătate!".

Președintele asociației mulțumește Complexului turistic ”La Broscuța” și echipelor participante: ISCT OLD BOYS, 300 MOTORS, BAR GAZ, HECO SCHRAUBEN, ARROW C.T., METRO, ARMATA 1, ARMATA 2, POLITIA, RADIO TAXI.

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi375
mod_vvisit_counterIeri669
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta375
mod_vvisit_counterLuna aceasta12198
mod_vvisit_counterÎn total11165525Comentarii recente