Programul de Paşte al obiectivelor din a

News image

Societatea Turda Salina Durgău S.A., aduce la cunoştinţa publicului, programul de funcţionare cu ocazia Sărbătorilor Pascale 15-17 aprilie 201...

Actualitate | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

Darul Iepuraşului 2017

News image

Se apropie Sfintele Sărbători Pascale. Încearcă să dăruieşti ceva şi priveşte zâmbetul persoanei care a primit ceea ce i-ai dăruit...

Special | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

Programul de circulație al mijloacelor

News image

 Sâmbătă 15.04.2017 se va circula conform programului de Sâmbătă.  Duminică 16.04.2017 se va circula conform programului de Dumi...

Actualitate | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

Program casierii și birou relații clienț

News image

Compania de Apă Arieș informează că în zilele de 17.04.2016 și 18.04.2017 casieriile și biroul relații clienți sunt închise. Sesiz...

Actualitate | Joi, 13 Aprilie 2017

Detalii...

More in: Special, Actualitate, Economic, Administraţie, Eveniment, Politic, Social, Sănătate

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

locuinteAnunțat în urmă cu un an, un mega proiect prin care 66 de tineri din Câmpia Turzii urmau să primească teren pentru construcție de case, în baza Legii 15/2003, în suprafață de 300/mp, nu a fost decât un proiect făcut pe fugă. Interpretând legea într-un mod propriu, însă fără cunoștințe tehnice, administrația locală în tandemul Avram Gal viceprimar – Petre Pop administrator public (momentan într-un concediu de creștere a copilului plătit regește), simțind miros de voturi, au împărțit terenul aflat în cartierul Șarât unor tineri, care mai târziu aflau că nu se pot folosi de el.

locuinteConform legii, tinerii care au primit cei 300/mp de teren, erau oarecum obligați ca în termen de maxim un an să facă demersurile pentru obținerea autorizației de construire și să înceapă execuția lucrărilor.

Văzându-se cu actele în mână, tinerii s-au apucat de cumpărat materiale de construcție, au plătit avize de construcție, proiecte de case, etc, iar apoi să primească vestea că nu se poate construi nimic pe parcelele lor.O parte din tinerii care au primit parcele de teren pentru a-și construi case au avut parte de o surpriză neplăcută. Cablurile electrice care alimentează ACSA și Parcul Industrial REIF traversează o parte din parcele, iar tinerii nu pot primi astfel avizul de la Electrica pentru obținerea autorizației de construcție. Cele 2 cabluri electrice de înaltă tensiune (20.000 volți care alimentează zona industrială Reif), au făcut nu doar imposibilă demararea construcțiilor, ci și existenţa riscului de pierderi de vieți omenești și bunuri, risc pe care nimeni nu și-l asumă, cu o mică excepție, a celor care nu au ținut cont de acest factor.

Problema cablurilor care traversează parcelele unde tinerii urmau să-și construiască case a fost adusă în discuție în ședința ordinară a consiliului local din primăvara acestui an, mai exact pe 24 martie 2016 de către consilierul PNL Mihail Pătruțiu, care atrăgea atenția că totuşi acei tineri au pierdut niște bani.

Răspunsul la vremea respectivă a fost dat de Dorin Lojigan, viceprimar în aceea perioadă, care propunea, ca soluție, mutarea cablurilor, însă aici interveneau niște costuri pe care nimeni nu și le putea permite, sau reparcelarea terenurilor.

Intervenind în discuția din consiliul local, Radu Hanga, primarul municipiului de la vremea respectivă a fost mai concis, și anume toată problema era despre cine o să plătească mutarea cablurilor, primăria sau Electrica, însă nemenționând nimic despre cei care au dat în necunoștință de cauză acest teren, generând astfel aceste costuri inutile din banul public.

La un an diferență, actuala administrație, condusă de Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii, a găsit și rezolvat în sfârșit problema parcelelor de teren destinate tinerilor. S-a anunțat încă de miercuri, 19 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, că problema terenurilor a fost rezolvată, studiul de fezabilitate a fost apropbat, iar tinerii pot în sfârșit sa-și construiască casele. Soluția cea mai ieftină găsită a fost reparcelarea terenurilor, o mutare cu câte trei metri, astfel încât suprafața parcelelor să nu se modifice.

 “Tinerilor, vă doresc spor la treabă si viață frumoasă împreună!”, a concis primarul Dorin Lojigan, soluţionarea acestei probleme.

Comments  

 
0 #1 mr 2016-11-10 13:28
Cand s-au dat terenurile, serviciul de urbanism unde era? Pentru cablurile acelea s-a dat o autorizatie de construire care a fost eliberata doar de cativa ani, nu pe aialalta vreme, ca sa nu stie de existenta ei. Da asa e cand in primarie se angajeaza toti nepriceputii, singurul criteriu fiind cel de apartenenta la un partid sau spatele acoperit de o persoana importanta. Pana la urma incompetenta tot noi o platim. Pana cand? Primarule, nu ai nimic de zis?
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi588
mod_vvisit_counterIeri621
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta1209
mod_vvisit_counterLuna aceasta13625
mod_vvisit_counterÎn total11239660Comentarii recente