După 14 ani de ”exil” actorul Radu Botar

News image

Nimeni ”nu-i profet în țara lui” și, după povestea actorului turdean Radu Botar zicala s-ar putea adapta, în sensul că...

Interviu | Joi, 26 Ianuarie 2017

Detalii...

Cătălin Grigoraș - directorul interimar

News image

Proaspăt instalat în funcția de director al Teatrului ”Aureliu Manea” din Turda, actorul sibian Cătălin Grigoraș și-a propus...

Interviu | Joi, 19 Ianuarie 2017

Detalii...

Interviu cu Dorin Lojigan și Irina Munte

News image

În ultima saptămână electorală am stat de vorbă cu primarul Câmpiei Turzii Dorin Lojigan și cu Irina Munteanu candidatul PNL...

Interviu | Sâmbătă, 3 Decembrie 2016

Detalii...

Vedere de la Turda asupra alegerilor pre

News image

Trăitoare la Turda, dar cetățean american, Pamela Roussos Rațiu a votat-o pe Hillary Clinton la alegerile prezidențiale cu ocazia cărora, la f...

Interviu | Luni, 14 Noiembrie 2016

Detalii...

More in: Interviu, Interviu

Interviu

radu boarNimeni ”nu-i profet în țara lui” și, după povestea actorului turdean Radu Botar zicala s-ar putea adapta, în sensul că ”nimeni nu-i profet nici barem în orașul lui”. Plecat cu 14 ani în urmă ”în bejenie” actorul Radu Botar căruia i se potrivește mai bine, de acum, apelativul de ”sătmărean” decât cel de ”turdean” va juca iarăși pe scena de acasă. 

catalin grigorasProaspăt instalat în funcția de director al Teatrului ”Aureliu Manea” din Turda, actorul sibian Cătălin Grigoraș și-a propus să valorifice potențialul cultural local și să facă o infuzie de ”sânge tânăr” în trupa de la teatrul turdean. 

pamela roussosTrăitoare la Turda, dar cetățean american, Pamela Roussos Rațiu a votat-o pe Hillary Clinton la alegerile prezidențiale cu ocazia cărora, la fel ca și conaționalii săi, Pamela Roussos Rațiu a fost chemată să participe la desemnarea succesorului lui Barack Obama la Casa Albă. 

radu hanga, primar campia turziiScopul celei mai recente discuţii avute cu primarul municipiului Câmpia Turzii, Radu Hanga, a fost acela de a afla ce rezervă noul an municipiului, însă nu fără o privire retrospectivă la anul 2015.

laurentiu tor, primar lunaÎn aşteptarea pasului doi al proiectului derulat de Compania de Apă Arieş, administraţia comunei Luna a găsit de cuviinţă să mai apeleze la o sursă de apă "de rezervă". Iar dacă tot s-au purtat discuţii cu reprezentanţii Romair, la nivelul comunei se doreşte şi racordarea la canalizarea deja existentă.

laurentiu tor, peimar lunaNu cu mult timp în urmă am stat de vorbă cu primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör, unul din subiectele abordate în discuţie fiind cel referitor la proiectele pe care le derulează administraţia locală a comunei.

Vineri, 26 iunie 2015, Palatul Cultural Cultural „Ionel Floaşiu”, Câmpia Turzii, grupul de muzică clasică AZEO DIVAS, copiii şi tinerii cu dizabilităţi, concert caritabil organizat de un grup de patru asociaţii nonguvernamentale, multă publicitate online şi offline, multă emoţie în sală şi pe scenă, desfăşurare de amploare, echipă serioasă, flori, lacrimi şi zâmbete, prestaţie artistică de înaltă ţinută estetică, succes deplin. 

dorin lojiganPosibila revenire a lui Dorin Lojigan în funcţia de viceprimar al municipiului Câmpia Turzii pare din ce în ce mai plauzibilă. O discuţie cu fostul viceprimar în acest sens s-a dorit a fi cât de cât lămuritoare. Ce am aflat de la Dorin Lojigan, aflaţi şi dumneavoastră mai jos.

dr. vasile grumaz, turdaFaptul că există cetăţeni nemulţumiţi de anumite servicii oferite la Spitalul Municipal Turda nu e o noutate. Dacă aceste nemulţumiri există şi ce trebuie făcut în cazul în care cineva doreşte să reclame modul în care a fost tratat, explică managerul spitalului turdean, medicul Vasile Grumaz.

tor, primar lunaLa fel ca în orice comunitate şi administraţia locală a comunei Luna a decis implicare în ceea ce se numeşte, generic, curăţenia de primăvară, curăţenia care se face după sezonul rece. Pentru a afla mai multe detalii în acest sens, am stat de vorbă cu primarul comunei, Laurenţiu Tör.

laurentiu tor, primar lunaIată că revenim cu partea a doua a discuţiei pe care am purtat-o cu primarul comunei Luna despre anul 2015 şi despre planurile şi obiectivele pentru acest an, discuţie în care primarul mai spunea:
Laurenţiu Tör: Cel mai greu proiect este, de fapt, şi cel mai mare proiect pe care l-a avut primăria noastră, este vorba despre proiectul pe Măsura 322 din Luncani.

lojigan si irinaÎn ultima saptămână electorală am stat de vorbă cu primarul Câmpiei Turzii Dorin Lojigan și cu Irina Munteanu candidatul PNL Câmpia Turzii pentru camera deputațaților:

După vernisajul expoziţiei "Nuanţe" a artistului fotograf Nicuşor Ţigănilă, acesta a acceptat să ne acorde un interviu în exclusivitate despre cum a gândit expoziţia.
Ba chiar Nicuşor Ţigănilă a mărturisit că ideea de bază era ca odată intrat în spaţiul expoziţiei, fiecare privitor să îşi găsească propria cale spre fotografia care îi place.
 
Reporter: Domnule Ţigănilă, ne aflăm la o expoziţie personală de fotografie, o expoziţie care a fost cu o prezentare mai atipică, aşa cum chiar dumneavoastră aţi numit-o. De ce aţi optat pentru această variantă?
 

laurentiu tor, primar lunaLa sfârşit de an 2015 şi început de an 2016 am stat de vorbă cu primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör, pentru a afla atât ce s-a realizat în comună în 2015, cât şi ce nu s-a realizat şi a rămas "restanţă" pentru 2016, dar şi care sunt, în general, planurile administraţiei locale pentru 2016.

dr vasile grumaz, turda"Nu ştiu dacă cineva poate cuantifica financiar salvarea vieţii unui om", spunea Vasile Grumaz, directorul Spitalului Municipal Turda, în cadrul discuţiei pe care am avut-o despre noul computer tomograf de la Turda.

alin oprea, talismanLuni, 13 iulie, artistul turdean al cărui nume este legat ca marca de scrisoare de numele trupei Talisman, Alin Oprea, a fost prezent la Turda pentru a stabili, în colaborare cu administraţia locală turdeană, diverse detalii legate de evenimentul caritabil "Îngeri pentru îngeri" care va avea loc la Turda în perioada 24-26 iulie. 

laurentiu torÎncă din prima decadă a lunii iunie primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör, se referea la posibilitatea accesării unei sume de un milion de euro pentru reabilitarea drumurilor din comună. În paralel, comuna Luna este prinsă şi în ceea ce se numeşte pasul doi al proiectului derulat de Compania de Apă Arieş. 

laurentiu torÎn cartierul Forţaţi din Luna lucrările se apropie de final. La momentul de faţă ar mai fi de făcut branşările locuinţelor la canalizare şi rezolvarea problemei trotuarelor. Mai multe detalii în acest sens oferă primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör.

petre pop, administrator public campia turziiDupă mai multe amânări cauzate de opreliști obiective, am reușit să stăm de vorbă cu administratorul public al municipiului Câmpia Turzii, Petre Pop. Același personaj este și președintele PSD Câmpia Turzii, așa că, alături de primarul localității, este una dintre persoanele cele mai potrivite pentru a vorbi despre strategii și proiecte, dar și despre fapte, nu vorbe.

traian rusan, director fabrica de sticla turdaAnunţul făcut de primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, privind posibila preluare a fabricii Sticla Turda de către administraţia locală a stârnit oarecare interes. Pentru a afla şi poziţia managementului întreprinderii în acest sens, am luat legătura cu directorul general al Sticla Turda, dr. ing. Traian Rusan.

ioan zeng, primar mihai viteazuPrimarul comunei Mihai Viteazu, Zeng Ioan, a fost de acord să ne dezvăluie care sunt planurile pe care administraţia locală le are la nivelul comunei în anul 2015. Precizările făcute de edilul de la Mihai Viteazu şi ce obiective se doresc a fi atinse în anul 2015, în discuţia redată mai jos.

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi2
mod_vvisit_counterIeri589
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta1212
mod_vvisit_counterLuna aceasta13628
mod_vvisit_counterÎn total11239663Comentarii recente