După 14 ani de ”exil” actorul Radu Botar

News image

Nimeni ”nu-i profet în țara lui” și, după povestea actorului turdean Radu Botar zicala s-ar putea adapta, în sensul că...

Interviu | Joi, 26 Ianuarie 2017

Detalii...

Cătălin Grigoraș - directorul interimar

News image

Proaspăt instalat în funcția de director al Teatrului ”Aureliu Manea” din Turda, actorul sibian Cătălin Grigoraș și-a propus...

Interviu | Joi, 19 Ianuarie 2017

Detalii...

Interviu cu Dorin Lojigan și Irina Munte

News image

În ultima saptămână electorală am stat de vorbă cu primarul Câmpiei Turzii Dorin Lojigan și cu Irina Munteanu candidatul PNL...

Interviu | Sâmbătă, 3 Decembrie 2016

Detalii...

Vedere de la Turda asupra alegerilor pre

News image

Trăitoare la Turda, dar cetățean american, Pamela Roussos Rațiu a votat-o pe Hillary Clinton la alegerile prezidențiale cu ocazia cărora, la f...

Interviu | Luni, 14 Noiembrie 2016

Detalii...

More in: Interviu, Interviu

dr. vasile grumaz, turdaFaptul că există cetăţeni nemulţumiţi de anumite servicii oferite la Spitalul Municipal Turda nu e o noutate. Dacă aceste nemulţumiri există şi ce trebuie făcut în cazul în care cineva doreşte să reclame modul în care a fost tratat, explică managerul spitalului turdean, medicul Vasile Grumaz.

Reporter: Evident că, probabil, ceea ce oferiţi dumneavoastră nu este la nivelul a ceea ce îşi închipuie populaţia că ar trebui să fie la spital. Probabil este un fel de discrepanţă între ce şi-ar dori populaţia să fie la spital şi ce este de fapt.
Vasile Grumaz: Problema este că este discrepanţă şi între ce ne-am dori noi şi ceea ce putem.

Rep.: În măsura în care aveţi informaţii, cumva venind din exterior, cam ce credeţi că ar reclama cel mai mult populaţia la spitalul din Turda?
V.G.: În general problemele sunt probleme legate de primul contact cu Unitatea de Primiri Urgenţe. Este un post destul de dificil. Un om bolnav consideră că el are întotdeauna dreptate, numai că urgenţele se stabilesc, conform legislaţiei, după coduri de prioritate, nu după ordinea sosirii şi, în cadrul aceleiaşi priorităţi, vine ordinea sosirii. Aici sunt cele mai multe plângeri de genul "cetăţeanul nemulţumit".
Unele din acestea s-au dovedit relativ adevărate, însă multe sunt nesusţinute.
Noi şi în acest sens am încercat să ameliorăm activitatea şi cred că s-a ameliorat, pentru că deja am nişte SMS-uri, mesaje de mulţumire pentru profesionalismul şi modul în care s-au ocupat oamenii din sectorul urgenţe de persoanele respective.
De asemenea, în procesul de reparaţie am făcut şi igienizarea acestui parter unde se află Unitatea de Primiri Urgenţe.

Rep.: Referitor la reclamaţiile cetăţenilor la adresa acestui serviciu, spuneaţi că unele au fost parţial întemeiate, altele nu. Asta ţinea strict de modul în care percepea cetăţeanul că este tratat sau că ar fi trebuit să fie tratat?
V.G.: În general s-au plâns de aşteptare, au contestat modul de diagnostic... deci lucruri destul de subiective.
Pentru fiecare reclamaţie pe care noi o primim şi este depusă la noi, noi facem o analiză, este un comitet etic care analizează aceste cazuri, se dau răspunsuri oamenilor respectivi, dar este foarte important să se vină la noi cu aceste reclamaţii. Deci lansate în presă, nejustificat, noi ne sesizăm, dar nu avem la cine da, numai drept la replică, pe care îl citeşte sau nu îl citeşte nimeni.

Rep.: Şi un cetăţean nemulţumit ce ar trebui să facă pentru a-şi arăta, "oficial" nemulţumirea, să zic aşa?
V.G.: Trebuie să vină la secretariat şi să facă o reclamaţie scrisă şi îşi lasă numărul de telefon sau o modalitate în care poate fi contactat. Noi începem o anchetă pe baza declaraţiei respective, anchetă la care este chemat şi medicul respectiv, sau personalul implicat în această reclamaţie, inclusiv reclamantul, după care i se dau răspunsurile respective şi primeşte chiar un răspuns scris atunci când este cazul.

Rep.: Dacă puteţi să oferiţi un element sau două ca exemplu, având în vedere că anumite reclamaţii au fost - spuneaţi - întemeiate.
V.G.: E vorba de fapul că uneori s-a mai ridicat vocea la persoana respectivă. E un sector destul de greu.. Când ai acolo un om cu un infarct sau cu o altă urgenţă şi unii pacienţi devin agresivi, de multe ori poate ridici tonul. La acest gen de situaţii mă refer, la modul de adresare, dar la aceasta eu zic că încă se lucrează şi se va îmbunătăţi situaţia. Din fericire nu am avut probleme legate de profesionalism, de rezolvarea cazului optim, de diagnostice şi aşa mai departe.
Este foarte importantă şi modalitatea în care se adresează personalul, dar trebuie să nu uităm că este un sector şi deficitar. Medicii fac gărzi peste gărzi, personalul este şi acolo deficitar. Iar personalul trebuie să deservească acest serviciu, nu-şi ia libere şi aşa mai departe. La un moment dat cedează şi persoana respectivă. Însă noi avem obligaţia să asigurăm aceste urgenţe.

Add comment


Security code
Refresh

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi361
mod_vvisit_counterIeri669
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta361
mod_vvisit_counterLuna aceasta12184
mod_vvisit_counterÎn total11165511Comentarii recente