„Dragostea Învinge” – povestea Paştelui

News image

Asociația „Camera de Sus” Turda organizează duminică, 16 aprilie 2017, un eveniment artistic dedicat Sărbătorilor Pascale. „...

Artă / Cultură | Miercuri, 12 Aprilie 2017

Detalii...

Plantări de arbori la Băile Sărate

News image

Sub sloganul “Plantăm, îngrijim și împădurim!” circa 70 de elevi de la Colegiul  Tehnic, respectiv de la Colegiul...

Timp liber | Sâmbătă, 8 Aprilie 2017

Detalii...

Târgul de Paște Turda 2017

News image

Primăria Municipiului Turda organizează în perioada 10 - 14 aprilie 2017, Târgul  de Paște, în zona centrală pietonală....

Timp liber | Vineri, 7 Aprilie 2017

Detalii...

Teatrul ”Aureliu Manea” din Turda: În că

News image

În condițiile în care lăcașul profesionist turdean de cultură a traversat o perioadă lipsită de glorie, ce l-a scos în afara...

Artă / Cultură | Joi, 6 Aprilie 2017

Detalii...

More in: Timp liber, Sex, Artă / Cultură, Reportaj, Religie, Monden, Psihologie, Turism

Religie

biserica manastirii schimbarea la fata din petrestii de susSfânta Mănăstire ”Schimbarea la Față” - Petreștii de Sus vă invită să participați la manifestările prilejuite de sfințirea bisericii mănăstirii, care se vor desfășura după următorul Program:

JOI, 04 August, Orele 19.00: Primirea Icoanei Maicii Domnului Paramitia (Mângâietoarea) de la Mănăstirea Lupșa (Alba), a Icoanei Maicii Domnului Prodromița de la Mănăstirea Sf. Elisabeta din Cluj-Napoca și a Raclei cu Moaștele Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul, urmată de Slujba Privegherii;

cristian mateiÎn fiecare an, în ziua 7 ianuarie, creștinii de pretutindeni îl sărbătoresc pe cel care l-a botezat pe Hristos în Iordan, Sfântul Ioan Botezătorul. Trimis de Dumnezeu în deşert să anunţe vestea cea bună a venirii lui Mesia şi să pregătească calea lui Iisus, Ioan îşi împlineşte misiunea botezându-L pe Isus în apele Iordanului. 

mircea irimieÎn a şaptea zi a lunii ianuarie, în ziua următoare Botezului Domnului, îl sărbătorim pe Sfântul Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului şi cel mai mare dintre profeţi. Viaţa sa ne poate fi model tuturor, model de pocăinţă, de înfrânare, de curăţire de patimi prin post şi rugăciune, de jertfă pentru aproapele nostru. 

cristian mateiBotezul Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creștine, celebrată în data de 6 ianuarie, o zi sfântă care încheie șirul celor doisprezece zile ale sărbătorilor de iarnă. Botezul Domnului sau Boboteaza, cum este denumită în popor, este sărbătoarea creștină care aduce aminte de Botezul Mântuitorului Iisus Hristos. 

lansare carte dorin sas, la turdaSala Mare a Primăriei Municipiului Turda va găzdui sâmbătă, 22 august 2015, începând cu orele 12.30, lansarea volumului MĂRTURISIRI DE TAINĂ a preotului turdean Dorin Sas. Cartea apare cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte TIMOTEI, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, prefațată de Înalt Preasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuț, fiind tipărită la Editura Gedo din Cluj Napoca. 

Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

turda. festival pricesneDuminică 29 martie, Asociaţia Turda Tin, în colaborare cu Casa de Cultură din Turda, organizează un festival de pricesne, specific postului mare, intitulat „Eu sunt Învierea”, care va avea loc la biserica Învierea Domnului din micro III, cu începere de la ora 18.00.

Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

icoana facatoare de minuni, la campia turziiLuna viitoare, încă o icoană făcătoare de minuni va putea fi văzută de credincioșii ortodocși din Câmpia Turzii și nu numai. Icoana, una foarte veche și extrem de prețioasă, va poposi încă din prima zi a lunii august la Biserica Parohiei Câmpia Turzii 2. Iată cum sună anunțul făcut de preotul paroh al acestei comunități religioase, pr. Daniel Nicolae Vălean:

festivalul ioan caranica la turdaFestivalul de muzică religioasă şi colinde "Ioan Caranica" a ajuns la cea de-a XV-a ediţie la Turda. Astfel, Biserica Ortodoxă a Paronihei Ortodoxe Oprişani II a găzduit vineri, 13 decembrie, un spectacol muzical dedicat sărbătorilor, cu invitaţi de la Suceava.

Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

sebi zahanCu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit Andrei al Clujului, Sălajului şi Maramureşului şi a Preasfinţitului Părinte Episcop Timotei al Spaniei şi Portugaliei, la invitaţia Parohiei Ortodoxe Române "Sfinţii Mărturisitori" Visarion, Sofronie şi Oprea Valdemoro,

Evaluare utilizator: / 56
Cel mai slabCel mai bun 

congres la turda - martorii lui iehovaCongresul de District al Martorilor lui Iehova se va ţine la Sala de Congrese – Turda, Varianta DN1, nr. 1400, com. Mihai Viteazu, în perioada 12-14 iulie 2013. La Sala de Congrese vor fi prezente câteva mii de persoane, care vor răspunde la invitaţia scrisă de a asista la congresul de trei zile al Martorilor lui Iehova, invitaţie care va fi distribuită cu ocazia serviciului public efectuat de Martorii lui Iehova.

Evaluare utilizator: / 4
Cel mai slabCel mai bun 

manastirea padureniDuminică, 4 noiembrie 2012, în satul Pădureni (Coc) din comuna Tritenii de Jos, începând cu orele 09.00 a avut loc o slujbă arhierească, la mănăstirea Sfântul Apostol Ioan Evanghelistul, organizată de administraţia locală din Tritenii de Jos, împreună cu Parohia şi Consiliul Parohial din Pădureni şi Mânăstirea Sfântul Apostol Ioan Evanghelistul.

stefanie“Sfântul Proroc Ioan Botezătorul prăznuit astăzi, 7 Ianuarie 2016, de către aproximativ două milioane de români, îmi oferă prilejul şi bucuria de a transmite urările de sănătate, prosperitate şi înţelepciune, mai cu seamă pentru turdenii care poartă prenumele Ioan, Ionuţ, Ioana sau derivate ale acestora. Sfântul Ioan – cel care l-a botezat pe Iisus Hristos în râul Iordan, să vă ghideze drumul cu credinţă şi smerenie faţă de aproapele fiecăruia, iar cinstea şi dreptatea să facă parte din gândurile dumneavoastră de zi cu zi. 

mircea irimieDragi prieteni, am avut bucuria ca în urmă cu doi ani, de Bobotează, să mă aflu tocmai în Israel, la Valea Iordanului, alături de fiul meu, Flaviu, de părintele Vasile Ilea şi de prietenii deosebiţi din Turda, Dan Rus şi Gigi Balahura, însoţindu-l pe Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei. 

boboteazaDumnezeiasca Atătare prăznuită anual la data de 6 Ianuarie de către Biserica Ortodoxă, comemorând botezul lui Iisus în râul Iordan şi fiind privită ca o “manifestare către lume a Fiului lui Dumnezeu”, reprezintă una dintre cele mai importante sărbători creştine. 

turda, biserica invierea domnuluiDuminică , 9 august, începând cu ora 18.00, la biserica Învierea Domnului din micro III va avea loc un concert de pricesne închinat Maicii Domnului. Vor participa Corul Armonia al Casei de Cultură din Turda, Corala bărbătească Theophilos, Corul Parohiei Mihai Viteazul, Corul Bisericii Turda Nouă II şi interpretele Oana Vențel și Mirela Cadiș. 

constantin ciomazga, la turdaAsociaţia Turda Tin şi Parohiile Ortodoxe din Turda organizează sâmbătă, 21 martie, începând cu ora 18.00, o conferinţă susţinută de Cornel Constantin Ciomâzgă cu tema „Omul contemporan şi Dumnezeu”. Constantin Ciomâzgă este unul dintre cei mai importanţi publicişti ai anilor 90, întemeietor şi director al unor publicaţii şi al primelor posturi de radio private din România, profesor la Facultatea de Jurnalistică şi mentor al unor mari gazetari.

Parohia Ortodoxă Câmpia Turzii II, preot paroh Daniel Vălean, preot Aurelian Cherecheş şi corul “Astra”, al Palatului Cultural “Ionel Floaşiu”, organizează concertul de muzică religioasă “Hristos a Înviat!”, miercuri, 7 mai 2014, ora 18.00, la Biserica Ortodoxă nr. 2 cu Hramul „Învierea Domnului”.

Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

În data de 22 decembrie 2013, la ora 17.00, va avea loc în Sala Mare a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din Câmpia Turzii. Concertul de colinde susţinut de corurile parohiilor ortodoxe din municipiu. Invitaţi de onoare: Fanfara "Promenada", Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi din Câmpia Turzii şi Corala preoţilor turdeni.

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

capela spitalului turda, sfintita de andrei andreicutVecernia de vineri seara, de la Capela Spitalului municipal Turda, a fost una deosebită pentru credincioşii care frecventează acest locaş de cult ortodox. ÎPS Andrei Andreicuţ, mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului şi arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului a fost prezent în mijlocul credincioşilor de la această micuţă, dar cochetă capelă, loc destinat în principal bolnavilor internaţi în spitalul turdean care vor să se reculeagă, să aprindă o lumânare sau, pur şi simplu, să înalţe o rugăciune către divinitate.

Evaluare utilizator: / 4
Cel mai slabCel mai bun 

IPS andrei la campia turziiCreştinii ortodocşi s-au întâlnit la Palatul Cultural din Câmpia Turzii cu mitropolitul Andrei Andreicuţ într-o manifestare specifică Postului Crăciunului, în încercarea de a primi ”cuvinte de învăţătură” de la mai marele Bisericii ortodoxe din zonă. Momentul de pioasă înălţare spirituală constituit de seara duhovnicească petrecută în compania arhiepiscopului locului, ÎPS Andrei, a fost posibilă prin buna organizare şi iniţiativă venite din partea Primăriei municipiului Câmpia Turzii.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

manastirea padureniDuminică, 4 noiembrie 2012, în satul Pădureni (Coc) din comuna Tritenii de Jos, începând cu orele 09.00 va avea loc o slujbă arhierească, la mănăstirea Sfântul Apostol Ioan Evanghelistul, organizată de administraţia locală din Tritenii de Jos, împreună cu Parohia şi Consiliul Parohial din Pădureni şi Mânăstirea Sfântul Apostol Ioan Evanghelistul.

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi587
mod_vvisit_counterIeri621
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta1208
mod_vvisit_counterLuna aceasta13624
mod_vvisit_counterÎn total11239659Comentarii recente