Conștiința civică, la reanimare

News image

Individualismul exacerbat, sentiment ce a cotropit conștiința românilor după Revoluție, s-a dovedit un cancer pentru comunitate. ...

Editorial | Luni, 6 Martie 2017

Detalii...

Taberele dezmoșteniților

News image

Judecătorul Dana Gîrbovan, președinte al Uniunii Judecătorilor din România, a vorbit, într-o conferință susținută ...

Editorial | Luni, 27 Februarie 2017

Detalii...

Năpasta

News image

Românii au multe ciudățenii. Bunăoară, aproape nimeni nu a ieșit în stradă în 2010, atunci când președintele Traian Bă...

Editorial | Luni, 20 Februarie 2017

Detalii...

Dezbinarea macină România

News image

Cu un an înaintea sărbătoririi centenarului Marii Uniri, de la 1 Decembrie 1918, românii sunt mai dezbinați ca niciodată de-a lung...

Editorial | Luni, 13 Februarie 2017

Detalii...

More in: Pamflet, Editorial, De la cititori, De la noi

De la cititori

baiSunt un locuitor și în același timp un contribuabil din orașul Turda și vreau să vă aduc în atenție o siuație care se întâmplă de câțiva ani în zona turistică Băile Sărate Turda, unde ar trebui să fie o zonă pentru recreere și tratare.

primaria ctPriviti cata grija are primaria C. Turzii de noi.!

spital turdaAşa şi-a intitulat domnul Corneliu Zamfir mesajul pe care l-a trimis redacţiei noastre pe mail. Domnia sa îşi face publică opinia referitoare la „neglijenţa medicilor de gardă din spitalul Turda”, neglijenţă din pricina căreia socrul său a murit. De asemenea, solicită răspunsuri de la managerul spitalului, Vasile Grumaz şi cere pedepsirea vinovaţilor. Redăm mesajul aşa cum a fost el redactat.

valentin visinescuNu este o extravaganţă jurnalistică acest titlu generos, care aduce în lumină familia Felezeu din Turda, care prin meseriile vechi de plugari, şovagăi (tăietori în sare), au onorat cartierul „Între Români”, de unde s-au ridicat mari personalităţi în cultura românească.

Urmărisem cu sprânceana ridicată emisiunea NeCenzurat în care fuseseră invitați Ovidiu Bucur și Marian Oprea să discute despre libertatea presei, un subiect controversat asupra căruia de mult timp voiam să fac câteva precizări într-un articol.
În orice meserie există anumite riscuri mici sau mari, prevăzute și neprevăzute, asumate sau nu. Chiar și moartea? Da, până și moartea.

Un cititor ne-a semnalat faptul că are probleme cu unii vecini, din cauza faptului că deține doi câini. Omul locuiește la bloc și, până anul trecut nu a avut astfel de probleme, chiar dacă toți vecinii știau că deține un câine rasa boxer mic, iar din 2011 și un dog german.

În atenţia unei doamne nervoase
Am primit la redacţie, acum două săptămâni, un telefon de la o cititoare care ne întreba de ce s-a mărit preţul la indicele meteo pe factura de apă şi canalizare? La momentul respectiv nu am obţinut un răspuns de la Compania de Apă “Arieş”.

30 de ani de la liceuAbsolvenţii promoției 1984 a Liceului Industrial Câmpia Turzii, actualmente Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” s-au întâlnit în data de 06.06.2014, după 30 de ani de la terminarea liceului. La întâlnire au participat diriginții și o parte din elevii celor 3 clase matematică-fizică și mecanică, electrotehnică și metalurgie, dar şi prof. Bolboacă Teodor.

Un cititor ne scrie că locuieşte de 5 ani pe strada Calea Victoriei nr 15, iar în dreptul blocului C4, tot de atunci există un cămin fără capac. Asta e soluţia pe care au găsit-o oamenii, să-l facă vizibil acoperindu-l cu cauciucuri uzate. Domnul Cornel Drăgan, cel care ne scrie, spune că s-au tot făcut cereri ba la CAA, ba la E-ON, dar nimeni nu face nimic, cu toate că au căzut 3 maşini în canal, de care stie numai dânsul.

Codul etic propus de Ministerul Educaţiei Naţionale a fost readus în actualitate în momentul izbucnirii scandalului provocat de imaginile în care învăţătoarea Dana Blându, de la Şcoala nr. 10 din Bucureşti, le cerea părinţilor bani pentru cadouri de Crăciun.

D-le primar, d-le vice primar şi d-le administrator public precum şi Consiliului Local, în primul rând vreau să vă felicit pentru frumoasa şi minunata hală agroalimentară, Piaţa Unirii cum se numeşte. Este o construcţie frumoasă, foarte utilă oamenilor acestui oraş, care oferă condiţii civilizate atât oamenilor care vând în piaţă, cât şi oamenilor care cumpără.

stefanieScrisoare catre turdeni

Buna ziua,
Ma numesc Sararu Calin, vad ce se intampla in aceasta campanie si am ales sa ma implic scriind aceasta scrisoare catre organele de presa locale pentru a transmite gandul meu alegatorilor.

salina turdaPrin studiul privind condiţiile de microclimat din Salina Turda efectuat de specialiştii din cadrul Institutului Naţional de recuperare medicină fizică şi balneoclimatologie se recomandă înlocuirea periodică a sării mărunte de pe pardoseli în vederea menţinerii purităţii sării şi pentru eliminarea contaminării cu alergeni. (CSP II doctor Iuri Simionca – preşedinte Comisie Permanentă de speleoteratie din cadrul uniunii internaţionale de speologie).

Un domn, care a dorit să rămână anonim, ne-a sunat astăzi, luni, 02 februarie, la redacţie, să ne spună că în week-end a trecut printr-o întâmplare mai puţin obişnuită, pe care consideră că merită s-o afle şi alţii. Omul a fost în week-end la Spa Turda. Simţea nevoia unei relaxări după o săptămână de muncă.

mircea crisanÎn calitate de cititor constant al publicaţiei Ziarul 21, aveam în plan să fac unele aprecieri cu privire la calitatea prestaţiei celor doi ziarişti Marian Oprea şi Ionel Ignat. Ultimul număr al ziarului 48 (539) din 24 – 30 noiembrie 2014, mi-a dat impulsul momentului astfel că sincer îi felicit pentru modul cum formează locuitorii, având şi judecăţi de valoare ce nu scapă cititorului.

radu ihutAm fost contactați de Ioan Radu Ihuț, personajul principal dintr-un articol de săptămâna trecută, care dorea să-și exprime părerea, în virtutea dreptului la replică. Un drept la replică pe care noi i l-am acordat, cât se poate de deschiși, pentru aflarea adevărului de către cititori.

corpodean, irimie, sabau"Declaraţie politică cu titlul: “Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau!”, a zis Dorel Corpodeanul, şi nu Alexandru Lapusneanul

Stimate domnule Dorel Corpodean am urmărit de la început până la sfârşit conferinţa de presă susţinută de dvs şi am rămas profund impresionat de efortul dvs de a justifica demersul de excludere din Partidul Conservator, de a duce cât mai mult în derizoriu acest demers şi de a induce toată presa în eroare.

dispensar TBC turdaÎn numărul precedent al Ziarului 21 a apărut un interviu cu dr. Vasile Grumaz, directorul Spitalului Turda, realizat de redactorul şef Marian Oprea, într-un material intitulat „Spitalul turdean are clădiri cu probleme” (vezi articolul AICI). În urma apariţiei materialului, proprietara imobilului în care funcţionează dispensarul TBC din cadrul spitalului, doamna Ştefania Filep, face următoarele precizări:

ioan bembeaCultivarea florilor, gustul pentru frumos, trebuie să îşi aibă originea într-o perioadă foarte îndepărtată pe scara timpului civilizaţiei umane; este una din plăcerile spirituale ale omului din toate timpurile. La noi alternanţa anotimpurilor, apariţia unui nou ciclu de viaţă sunt marcate de vegetaţie, de flori, de plăpândul ghiocel „vestitor al primăverii,” apoi de lalele şi de multicolorele panseluţe.

mircea irimie, deputatRecunosc că mă doare

Mă doare să văd cum sunt jignit, să văd cum munca mea este întinată şi să văd cum la adăpostul libertăţii presei, unii jurnalişti practică şantajul încercând să te constrangă să îi plăteşti pentru a te elogia.
Mă adresez domnului Ionel Ignat si domnului Ovidiu Bucur. Doi pseudo-jurnalişti fără competenţe şi fără talent, dar mai ales fără caracter şi verticalitate.

Bună ziua, numele meu este Darius Beldean, sunt turdean, născut și crescut aici, în micro 1. Nu credeam vreodată că o să trec printr-o experiență de genul dar uite că miracolul s-a întâmplat. Să vă spun pe scurt ce mi s-a întâmplat. Ieri venind din Cluj, am coborât la teatru din ocazie și când m-am dat jos din mașină am constatat că nu mai am portofelul (în care aveam actele și o suma de bani), m-am întors înapoi, fiind in stare de șoc, m-am uitat pe jos dacă nu cumva mi-a căzut când am coborât și nimic.

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi588
mod_vvisit_counterIeri621
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta1209
mod_vvisit_counterLuna aceasta13625
mod_vvisit_counterÎn total11239660Comentarii recente