Conștiința civică, la reanimare

News image

Individualismul exacerbat, sentiment ce a cotropit conștiința românilor după Revoluție, s-a dovedit un cancer pentru comunitate. ...

Editorial | Luni, 6 Martie 2017

Detalii...

Taberele dezmoșteniților

News image

Judecătorul Dana Gîrbovan, președinte al Uniunii Judecătorilor din România, a vorbit, într-o conferință susținută ...

Editorial | Luni, 27 Februarie 2017

Detalii...

Năpasta

News image

Românii au multe ciudățenii. Bunăoară, aproape nimeni nu a ieșit în stradă în 2010, atunci când președintele Traian Bă...

Editorial | Luni, 20 Februarie 2017

Detalii...

Dezbinarea macină România

News image

Cu un an înaintea sărbătoririi centenarului Marii Uniri, de la 1 Decembrie 1918, românii sunt mai dezbinați ca niciodată de-a lung...

Editorial | Luni, 13 Februarie 2017

Detalii...

More in: Pamflet, Editorial, De la cititori, De la noi

De la noi

Ziarul 21, ediţia tipărită, a realizat un sondaj de opinie în luna august 2015. Întrebarea adresată cititorilor a fost: „Cine ai vrea să-ţi fie primar din 2016?”, iar sondajul a fost defalcat pe două secţiuni, Turda şi Câmpia Turzii. Numele celor care urmau să fie votaţi au fost ale celor mai importante personaje politice ale momentului. 

emil halastuanCum să încep oare această depeşă? Nu ştiu. Îmi pare rău, dar apelativele “domnule” sau “stimate” nu îmi vine să le folosesc după cuvintele pe care le-aţi spus la adresa românilor care muncesc în străinătate, într-o emisiune televizată, pe vremea când deţineaţi încă portofoliul Ministerului Transporturilor, în Guvernul Ponta.

afaceri ardeleneÎntâmplarea face că am dat peste o ştire fără de care - de ce să nu recunoaştem? - internetul ar fi fost mult mai bogat. Şi aşa de mult ne-a impresionat respectiva ştire, încânt trebuia să scriem aceste rânduri... Sincer, avem şi o altă variantă de titlu pentru acest text - "Afaceri ardelene cu limba română" - dar parcă cel pentru care am optat până la urmă este mult mai cuprinzător.

Ziarul 21 a publicat, la un comunicat transmis de către Primăria Câmpia Turzii, “Program extins la Serviciul de evidenţa populaţiei Câmpia Turzii, cu ocazia alegerilor prezidenţiale” o poză ce nu figura în acel comunicat. Greşeala ne aparţine. Ne cerem scuze.

doru anca, PRM turdaȘtiind că sunt un ziarist care nu-i "suflă-n ciorbă", cum fac alții care preiau toate enormitățile debitate de acest personaj perimat al politicii locale turdene, președintele Partidului România Mare, Doru Anca, continuă, scuzați cacofonia care se asortează cu personajul, să facă tot felul de aprecieri jignitoare la adresa mea și a Ziarului 21 care îmi preia articolele de presă.

coada la buletine, turdaServiciul evidenţa populaţiei din Turda nu este ceva ce să îţi doreşti ca destinaţie de vacanţă. Asta dacă nu cumva îţi place marea înghesuială. Simpla schimbare a unui act de identitate la Turda supune cetăţeanul de rând la cazne de care se credea că s-a scăpat. Şi să începem cu începutul!

zapadaHai, nu vă speriaţi! E vorba de victime în rândul bunului simţ. Doar nu credeaţi că, tocmai în prag de sărbători şi în luna cadourilor, unii oameni s-ar dezice de practici care intră - din nefericire - în structura fiinţei unora dintre indivizii aparţinând unei comunităţi sau chiar a unei naţiuni, câteodată. De exemplu, ca să scape de nămeţii care îi încurcau, doi cetăţeni s-au folosit de nişte lopeţi.

Din partea SPAS Turda s-a primit următorul comunicat. Acesta a fost publicat fără nicio corectură din partea redacţiei. Posesorii de limba română se pot delecta. Aşa comunicat...

SERVICIUL PUBLIC DE ASISTENTA SOCIALA TURDA VA INVITA SA PARTICIPATI LA PREMIEREA ” CUPLULUI CU NR.1000” DIN RANDUL CELOR CE ANIVERSEAZA 50 DE ANI DE CASATORIE, EVENIMENT CE V-A AVEA LOC LA TEATRUL MUNICIPAL TURDA, IN DATA 15 05 2012, ORELE 16.

pnl turdaEra chiar păcat să trecem cu vederea peste anumite elemente de eveniment care au oarecare corelare în desfăşurătorul celei mai recente manifestări liberale de la Turda.
Dar să începem cu începutul!

turdaNu întotdeauna sunt vinovate societățile de salubritate care activează în zona noastră. De multe ori, de prea multe, vina aparține chiar semenilor noștri, probabil oameni cu o educație mai precară. Așa este și cazul pe care l-am remarcat în chiar centrul orașului, la câţiva zeci de metri de primărie, unde există pregătite, pe artera principală de circulație, tomberoane cu nisip, utile în cazul producerilor unor accidente auto sau apariției unor scurgeri uleioase pe carosabil.

ziarul 21Ziarul 21 se simte lezat de comunicatele primite de la primarul Tudor Ştefănie şi de la noul Consiliu de Administraţie al Salinei Turda, prin preşedintele Corina Făgădar. prin care se aduc acuze tuturor organelor media locale, care, prin articolele postate pe site-uri au comunicat cititorilor neadevăruri despre situaţia actuală a Salinei.

ginel calugar, tudor stefanieDacă Salina Turda (un proiect gândit şi materializat de primarul turdean Tudor Ştefănie) va fi urmat de alte proiecte de dezvoltare turistică, afirmaţia din titlu ar putea fi adevărată şi s-ar dovedi una dintre cele mai importante soluţii pentru economia municipiului Turda, o localitate văduvită de întreaga industrie care a ridicat-o şi dezvoltat-o, industrie care acum este la pământ.

premiati cu ghiozdane de la Ziarul 21Vineri, 13 septembrie, la redacţia Ziarului 21 a fost festivitate de premiere. 7 copii, cu vârste între 6 şi 10 ani au fost câştigătorii, prin tragere la sorţi, a câte unui ghiozdan plin cu rechizite pentru începerea anului şcolar. La orele 12.00, la redacţia Ziarului 21 de pe strada M. Eminescu nr. 6-8 s-au prezentat 5 copii, iar în locul a doi dintre ei, care încă erau la bunici, au venit părinţii.

electrica turdaCel mai probabil textul de mai jos ar fi frumos să fie un pamflet, dacă nu ar fi trist. Ca să fie şi mai în clar, nu facem decât să vă prezentăm o variantă de interacţionare cu doi angajaţi ai Electrica aflaţi în timpul serviciului. Mai exact, se pare că în planurile Electrica există - la unele blocuri de locuinţe - şi schimbarea unor contoare care înregistrează consumul de energie electrică.

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi371
mod_vvisit_counterIeri669
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta371
mod_vvisit_counterLuna aceasta12194
mod_vvisit_counterÎn total11165521Comentarii recente