Conștiința civică, la reanimare

News image

Individualismul exacerbat, sentiment ce a cotropit conștiința românilor după Revoluție, s-a dovedit un cancer pentru comunitate. ...

Editorial | Luni, 6 Martie 2017

Detalii...

Taberele dezmoșteniților

News image

Judecătorul Dana Gîrbovan, președinte al Uniunii Judecătorilor din România, a vorbit, într-o conferință susținută ...

Editorial | Luni, 27 Februarie 2017

Detalii...

Năpasta

News image

Românii au multe ciudățenii. Bunăoară, aproape nimeni nu a ieșit în stradă în 2010, atunci când președintele Traian Bă...

Editorial | Luni, 20 Februarie 2017

Detalii...

Dezbinarea macină România

News image

Cu un an înaintea sărbătoririi centenarului Marii Uniri, de la 1 Decembrie 1918, românii sunt mai dezbinați ca niciodată de-a lung...

Editorial | Luni, 13 Februarie 2017

Detalii...

More in: Pamflet, Editorial, De la cititori, De la noi

Pamflet

consilieri turdeni in spania“Eu plec, tu pleci, el pleacă”. Aşadar şi prin urmare, comisia de numărare a voturilor din Consiliul local Turda se pricepe la conjugarea verbelor. Aleşii turdeni se înghesuie zor, nevoie mare, când vine vorba de plecat în vreo „misiune” peste hotarele ţării. 

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

cristian haiduc, campia turziiA fi consilier local nu implică neapărat faptul că şi cunoşti limba ţării în care trăieşti şi eşti consilier local, chiar dacă e vorba de limba ta maternă. Acest aspect a fost demonstrat odată în plus, cel puţin la Câmpia Turzii, în special în şedinţa forului deliberativ local din 23 iulie 2015.

campia turziiIniţiativa rotarienilor din Câmpia Turzii de a amenaja o promenadă cu lungimea de 3 km, în cadrul unui program intitulat „Promenada Inimilor”, m-a inspirat în scrierea acestui material pe care, încă de la început, am să vă rog să îl trataţi ca atare, ca pe un pamflet menit nu să facă glume pe seama iniţiativei rotarienilor, ci mai degrabă să promoveze acţiunea şi, totodată, să ne ajute să ne mai descreţim frunţile.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

castru roman turdaSupărarea unora din Primăria Turda pe presa locală, mai puţin pe cei care nu critică nimic din activitatea autorităților locale, a dus la lipsa oricărei conferințe de presă prin care să fie aduse la cunoștința publicului momentele cuprinse în această a XIV-a ediție a Zilelor municipiului Turda, care vor avea loc în perioada 29-31 august.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

dora arion, nicolae ros, turdaPentru că, uneori, dar tot mai des, în ședințele Consiliului Local apar expresii și manifestări hazlii ale aleșilor noștri, ne-am gândit că nu este rău să realizăm, măcar din când în când, un top al celor spuse de aceștia. În cazul acestui prim top, ne-am oprit la trei dintre luările de poziție ale consilierilor locali care sunt destul de haioase pentru a nu avea nevoie de explicații sau de întregul context – care este serios, vă asigurăm – pentru a ne descreți, măcar puțin, frunțile.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

pamflet ziua recoltei c. turziiNu e ceva extraordinar să auzi, într-o parte sau în alta, că o simplă schimbare a perspectivei din care sunt privite anumite lucruri sau fenomene te poate duce înspre cu totul alte valenţe ale precepţiei, dacă nu chiar spre alte percepţii. (Scuzaţi, nu ştiu ce s-a întâmplat cu tastatura... a scris singură rândurile de mai sus...)

nicu rosSintagma din titlu poate fi adevărată atâta timp cât alesul local, aflat la al doilea mandat, neconsecutiv, Nicolae Roş, a solicitat colegilor săi să aprobe propunerea sa de a scoate din regulamentul consiliului local articolelor 42 şi 43, având următorul conţinut:

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

„Copilul neastâmpărat” al artelor plastice turdene, pictorul şi graficianul Dumitru Popa, a inventat un gen de artă refolosibilă, respectiv „sculpto-picturile”. Astfel, Dumitru Popa a realizat o „istorie” în imagini a ultimilor 25 de ani. Jaloanele acesteia pot fi admirate la Galeria municipală de Artă a Turzii, de pe strada Libertăţii nr. 2. 

CAA turdaDirectorul Companiei de Apă Arieș, Cristian Matei, este cunoscut pentru calitățile sale de om de afaceri. Aceste calități s-au manifestat plenar și în fruntea amintitei societăți comerciale care aduce la robinetul nostru apa ”cea de toate zilele”. O apă atât de bună, încât Matei a dezvăluit planurile sale de a o îmbutelia pentru a o vinde în țară sau chiar exporta.

alin salajanAșa ar putea suna anunțul publicat într-un ziar, la rubrica de specialitate, de către Alin Sălăjan, staroste și consilier local, amorez și iubit al unei hotărâte domnișoare. Nu este prima dată când consilierul local conservator, Alin Sălăjan, stârnește hohote de râs în ședințele acestui for, altfel, foarte serios.

la gratar in c. turziiParcă era un banc gen "Ce face olteanul când se plictiseşte?... Se dezbracă şi îşi păzeşte hainele". Nu că am avea ceva cu oltenii, dar măcar despre "ghirişeni" ne putem întreba "Ce fac ei când n-au ce face?". Evident, fac un grătar, prăjesc un mic... fac ei ceva ca distracţia să înmugurească. Ce 1 Mai, ce 23 August? 8 noiembrie e mai tare decât toate! De ce?

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

limuzina cristi mateiCristian Matei, singurul consilier local care foloseşte o tabletă în plen, îşi doreşte un alt gadget: o telecomandă cu care să intre în curtea primăriei. Acesta a solicitat includerea unei prevederi în mult discutatul regulament al consiliului local care să le asigure aleşilor accesul cu autoturismele în curtea primăriei.

containereDin când în când se mai întâmplă ca în viaţă unele lucruri să se mai schimbe. Şi unele din aceste lucruri, la Turda, sunt containerele. Odată cu schimbarea operatorului serviciului de salubritate, în oraş au apărut alte modele de containere. Ba mai mlt, s-au montat şi containere pentru colectare selectivă.

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi729
mod_vvisit_counterIeri1138
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta1867
mod_vvisit_counterLuna aceasta26026
mod_vvisit_counterÎn total11302360Comentarii recente